Bekijk mijn video’s op mijn YouTube kanaal Nice To Know News!

Jouw merk rebranden? In 5 stappen naar een succesvolle communicatiestrategie

Als jouw merk de doelgroep niet meer aanspreekt, niet meer aansluit bij de markt of simpelweg verouderd is, dan kan het noodzakelijk zijn om het merk nieuw leven in te blazen. In deze blogpost deel ik de belangrijkste punten van mijn strategische aanpak. Ze zijn bruikbaar bij het rebranden van elk merk.

Stap 1: Analyseer de huidige positie

Het begint allemaal met inzicht. Voordat je veranderingen aanbrengt, moet je begrijpen hoe de stakeholders jouw merk momenteel zien. Dit is de Van-situatie.

Stap 2: Definieer de nieuwe positie

Waar wil je met het merk naartoe? Dit is de Naar-situatie. Leg vast hoe jouw merk door de stakeholders gepercipieerd moet worden.

Stap 3: Ontwikkel een communicatiestrategie

Maak een keuze uit kanalen die je gaat inzetten om bepaalde boodschappen onder de aandacht te brengen bij specifieke stakeholders en stel een tijdschema vast.

Stap 4: Betrek stakeholders met verhalen

Mensen houden van verhalen. Ze creëren een emotionele band. Vertel daarom verhalen die de nieuwe merkpositie ondersteunen.

Stap 5: Wees flexibel en pas aan

Soms verloopt niet alles volgens plan. Wanneer de communicatie niet het gewenste effect heeft, pas de strategie dan aan op basis van verzamelde gegevens en feedback.

Een holistische aanpak naar de nieuwe merkpositie

Het rebranden van een merk vereist geduld, consistentie en creativiteit! Het is een uitdagend proces. Een holistische aanpak waarbij alle communicatie-inspanningen op elkaar zijn afgestemd, is de sleutel tot succes.

Recente blogposts